Toresov prolaz je oko 150 km širok, vrlo plitak (do 50 m) prolaz koji deli Australiju od melanezijskog ostrva Nove Gvineja i povezuje Arafursko i Koralno more, odnosno Indijski sa Tihim okeanom. Unutar prolaza nalazi se nekoliko većih i stotine manjih ostrva na kojima su “iznikli” luksuzni hoteli, vile i ostali popratni sadržaji koji mame turiste na luksuzan odmor.

Ali, ovaj tropski raj skriva jezivu tajnu. Ostrvljani žive u strahu od moćne crne magije koja, kako veruju, opseda upravo njih.

Lekarske ambulante zatrpane su zabrinutim pacijentima koji veruju da su ih proklele moćne porodice koje bacaju kletve na svoje neprijatelje.

Još je strašnije kako su pojedinci došli u posed te crne magije. Lokalci tvrde da se ona već generacijama prenosi ubijanjem članova rodbine, a za nekoliko porodica priča se da su to i učinile, prenosi San.

Veruje se da su neki objekti na ostrvu ukleti i da su stanovnici u opasnosti ako dođu u kontakt sa njima. Moraju stalno biti na oprezu, paziti šta rade i sa kim se druže, kako ne bi na sebe navukli kletvu.

Stanovnici ostrva Mari crnu magiju zovu “puripuri”. Veruju da na ostrvu deluju sile dobra i zla, a zbog činjenice da žive u stalnom strahu teško ih je nagovoriti da pričaju o opasnosti koja vreba. Kako bi se zaštitili, svoje domove i automobile ukrašavaju bocama vode.

 
 
Share.

Leave A Reply

Close