vaki korisnik javnog kupališta dužan je da oslobodi jednu polovinu plaže od plažnog mobilijara i taj prostor mora jasno i vidljivo biti označen, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom JPMD.

Predstavnici Morskog dobra su kazali da korisnici kupališta moraju osloboditi polovinu plaže shodno članu Pravilnika o uslovima koje moraju ispunjavati uređena i izgrađena kupališta kako bi se spriječila prenatrpanost plažnim mobilijarom.

“Kada su u pitanju hotelska kupališta, takođe shodno Pravilniku, ova odredba se ne primjenjuje, odnosno korisnici hotelskih kupališta mogu na cijelom ustupljenom zahvatu postaviti plažni mobilijar”, rekli su iz Morskog dobra za agenciju MINA-business. 

Oni su podsjetili da turisti i građani mogu prijaviti uočene nepravilnosti pozivom na broj 1300 – Montenegro Customer Call Center.

“Kol centar eventualne prijave prosljeđuje nadležnim institucijama, koje su povratnu informaciju dužne da dostave u roku od 24 sata”, naveli su iz Morskog dobra. 

Oni su podsjetili da su se turisti prethodnih sezona najviše žalili na nečistoću u zaleđu kupališta i nepoštovanje člana iz Pravilnika o uslovima, u slučajevima gdje određeni zakupci nijesu poštovali oslobađanje jednog dijela kupališta od plažnog mobilijara. 

“Građani su se žalili i na naplatu plažnog mobilijara, odnosno na visoke cijene njihovog izdavanja, neosnovanu naplatu parkinga u zaleđu kupališta i prisustvo skutera i blizina kojom se isti kreću, ugrožavajući kupače i ostale prisutne na kupalištu”, zaključili su iz Morskog dobra.

 
Share.

Leave A Reply

Close