Donedavni većinski vlasnik i osnivač Porto Montenegra, kanadski milijarder Peter Munk ocijenio je logičnim potezom prodaju luksuznog nautičko-turističkog kompleksa i marine za superjahte u Tivtu, objasnivši da su on i njegovi partneri taj projekat doveli za sebe do krajnjih granica…

Vlasništvo Petera Munka i njegovih partnera u projektu Porto Montenegro – uključujući i udjele koji su pripadali britanskim lordovima Rotschildima, Munkovom sinu Anthonyju, francuskom magnatu Bernardu Arnaultu i mađarskom biznismenu Šandoru Demjanu, otkupio je državni investicijski fond Dubaija „Investment Corporation of Dubai“ (ICD), pišu crnogorske Vijesti.

Najveći kanadski dnevnik “Globe and Mail” procjenjuje da su Munk i partneri, ICD-u svoj udio prodali za oko 200 milijuna eura.

“Prodaja i nije bila neki baš veliki posao – vjerojatno je rezultirala malim profitom za grupu investitora predvođenih Munkom koja je zapuštenu bivšu mornaričku bazu u Tivtu pretvorila u najglamurozniju marinu na Mediteranu”, piše „Globe and Mail“.

 

Kanadski list piše da njihov izvor govori da su investitori do sada zajedno uložili u razvoj Porto Montenegra oko 150 miliona eura.

 

Share.

Leave A Reply

Close