Nakon velikog uspjeha prve izložbe Muzeja ratnog djetinjstva koja je održana u Sarajevu, izložba kreće na bh. turneju. Prva stanica je Zenica, gdje će izložba biti postavljena od 17. do 21. juna u Zeničkoj sinagogi, koja je jedan od prostora Muzeja grada Zenice.

Čekajući prostor u kojem će biti otvorena stalna muzejska postavka u Sarajevu, tim Muzeja ratnog djetinjstva kreće na put po Bosni i Hercegovini kako bi predstavio dio svoje kolekcije, ali i omogućio ljudima iz cijele zemlje da donesu svoje predmete i uspomene, te ih učine dijelom muzejske kolekcije.

Prvu izložbu u Sarajevu je za 10 dana posjetilo preko 4.000 građana, a o njoj su osim domaćih i regionalnih medija izvještavali i internacionalni mediji poput BBC-a i CNN-a.

Iz tima Muzeja ratnog djetinjstva pozivaju sve građane i građanke Zenice i okoline da posjete ovu neobičnu izložbu i otkriju nevjerovatne životne priče koje se kriju iza naizgled običnih eksponata.

Ukoliko ste rođeni između 1974. i 1992. godine, te ste dio djetinjstva proveli u ratu u BiH, na izložbu možete donijeti svoje predmete i uspomene, kako bi i one postale dio kolekcije Muzeja ratnog djetinjstva.

Posve neobičan muzej i izložba sa sobom donose i neobično radno vrijeme. Nakon otvaranja koje će se održati u petak, 17. juna u 19 sati, izložba će 18. i 19. juna raditi od 11 do čak 00 sati, a 20. i 21. juna od 18 do 00 sati. Iz Muzeja ratnog djetinjstva poručuju da nema izgovora i da svi mogu naći vrijeme da je posjete.

 
 
 
Share.

Leave A Reply

Close