Novi vlasnik luksuznog nautičko-turističkog kompleksa i mega-marine Porto Montenegro u Tivtu je Investment Corporation of Dubai (ICD).

Peter Munk je prodao svojoj zadnjoj značajna investicija – Porto Montenegro, luksuz superjahti marina i naselje koje je sagradio kao mediteranska rival Monte Carlo i Kanu, Investment Corp. Dubai za neobjavljenu iznos.

Gospodin Mank posjeduje 52% od Porto Montenegra, i njegovi ko-investitora uključuju neke poznatih svjetskih biznismena – od ruski oligarh Oleg Deripaska, Lord Jacob Rothschild, četvrti baron u Rothschild bankarske dinastije, i Bernard Arnault, predsjednik i izvršni direktor LVMH, francuskom luksuznih grupa.

Porto Montenegro je najveća investicija privatnog sektora u Crnoj Gori. Razvoj, pored luke grada Tivta, može nositi superjahte dok 250 metara – više od 100 metara duže od kanadske mornarice fregate – u 450 vezova. Dio jednog od stupova je u zakup na saudijskog “zlatnog flote” – 100 metara, plus megajahte u vlasništvu članova saudijske kraljevske porodice. Prije dvije godine, luksuzni Regent Porto Montenegro hotel s pet zvjezdica je dodan u portfelju imovine.

Investicioni fond Dubai je pod direktnom kontrolom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.Predsjednik Fonda je šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, premijer UAE i Emira Dubai.

Ovo je svakako velika vijest, jer je Crna Gora postaje veoma značajan partner, a Porto Montenegro i dalje u dobrim rukama. Sigurno je da će se nastaviti ulaganja. Kao što znamo, ICD planira puno novih investicija u Crnoj Gori.

 
Share.

Leave A Reply

Close