UKOLIKO poželite da uživate u toplom moru i da budete usluženi kod veoma ljubaznih domaćina u prelepim hotelima sa mnogobrojnim sadržajima, onda je Egipat pravi izbor. Jedno od najpoznatijih letovališta Egipta je grad Hurgada sa okolinom. Hurgada je biser egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru koje turisti iz puno razloga zovu “more sa sedam boja”. Novosagrađeni hotelski kompleksi svojom lepotom oduzimaju dah, a iz godine u godinu, možda i najtraženiji hotel ove regije, po rečima zaposlenih u turističkoj agenciji “1A travel”, jeste hotel Desert Rose.

Ovaj prelepi hotelski kompleks po kategorizaciji ima 5 zvezdica i nalazi se u prostranoj bašti, na dugoj peščanoj plaži u obliku lagune koja je idealna za porodice sa decom. Hotel poseduje i dve manje plaže na otvorenom moru kao i ponton. Jedan mali deo plaže je sa koralnim grebenom, što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svet.

Za “ol inkluziv” uslugu, koju hotel pruža, pored glavnog, zaduženo je i nekoliko “a la kart” restorana, sa najrazličitijim svetskim kuhinjama. Osveženje od toplog leta je moguće potražiti i u nekoliko barova, poput onoga na plaži ili pored bazena, kojih ima ukupno tri. Jedan od bazena je i veliki olimpijski sa delom za decu koji se greje, a za najmlađe tu je i akva-park sa šest tobogana, mini-klub i mini-disko. Za sportske aktivnosti i opuštanje tu su teretana, spa-centar i tereni za razne sportove. Ovo je i hotel sa ponudom “dvoje dece gratis”, pa je u njemu, u standardnim sobama, uz dvoje odraslih moguć i gratis boravak dece uzrasta do 14 godina. Organizovanje izleta u Hurgadi je veoma popularno, pa su tako u ponudi, između ostalog, Kairo i Luksor, kao blaga stare egipatske civilizacije, super safari u pustinji, a i nezaobilazna poseta Rajskom ostrvu sa prelepom plažom, uz pauzu za snorkling i ronjenje.

 

Share.

Leave A Reply

Close