Bh. planine nude različite mogućnosti za rekreaciju i zabavu tokom ljetnih dana. Zbog velikog broja turista koji spas od vrućina traže na višim predjelima, ugostitelji ne prekidaju svoj rad, a na Bjelašnici i Igmanu rade i duže nego zimi.

Kako nam je rečeno u ZOI'84, žičare rade “punom parom” i radno vrijeme im je, za razliku od zimskog, dva sata duže, od 10 do 18 sati.

Za grupu od minimalno 20 osoba karta košta 100 KM.

Na Jahorini žičara radi samo vikendom, ali po potrebi organizovanih grupa može se dogovoriti i panoramska vožnja radnim danima. Žičara radi od 10 do 16 sati.

“Cijena korištenja žičare za jednu vožnju je 7 KM po osobi, za dnevni bike pass je 15 KM (5 vožnji samo za korisnike brdskog biciklizma), a za organizovane grupe (minimum 20 osoba) je 6 KM po osobi”, rekli su nam iz OC Jahorina.

U slučaju potrebe za korištenjem žičare ostalim danima (ponedjeljak – petak) potrebno je pismeno najaviti grupu sedam dana prije dana korištenja. Cijena korištenja žičare ostalim danima (ponedjeljak – petak) 420.00 KM (do 70 osoba).

Osim panoramskog razgledanja Jahorina nudi i niz drugih aktivnosti i razonodu.

Inače sve naše olimpijske planine nude različite vrste sportskih aktivnosti tokom ljeta u kojima mogu uživati svi oni koji žele pobjeći od gradske buke i podići adrenalin.

 
 
 
Share.

Leave A Reply

Close