Ukoliko niste rezervisali na vreme, neće vam biti lako da pronađete idealan aranžman. Veliko interesovanje za grčka ostrva i Španiju do kojih vode čarter-letovi

Avgust, a naročito njegova druga polovina, za mnoge je idealno vreme za letovanje, ali ukoliko odmor niste rezervisali na vreme, neće vam biti lako da narednih dana pronađete idealan aranžman.

Prodaja aranžmana u “frst minitu” od početka godine išla je odlično, i već do aprila bilo je za 20 odsto više turista koji su već rezervisali odmor (u odnosu na ranije godine). U domaćim agencijama objašnjavaju i da su turisti u julu finansijski odlično prošli, ali da mnogi koji su se odlučili da čekaju “last minit” u avgustu, sada ne mogu lako da pronađu savršen aranžman, naročito kada je reč o grčkim ostrvima.

– U julu su agencije zaista nudile mnogo aranžmana po specijalnim ponudama, jer potražnja nije bila kao što ume da bude u špicu – kaže Maja Mitić iz “Argusa”. – Od prošle nedelje ogroman broj turista pohrlio je da traži slobodno mesto pod suncem. Sada svi koji uđu u agenciju traže “last minit” i ne postavljaju mnogo zahteva kada je reč o destinaciji i smeštaju. Jednostavno, kompromisi su neophodni.

U “Argusu” ima tek poneko slobodno mesto za polazak na Majorku 12. avgusta. Međutim, već za naredni let 23. avgusta ima dovoljno mesta. Ove godine su najtraženija grčka ostrva, pa tako 22. avgusta može da se letuje na Rodosu za 299 evra, a u cenu aranžmana su uključeni avionski prevoz i smeštaj u apartmanima “Anica”. Odmor na Kritu od 23. avgusta sa avionskim preovozom i noćenjem s doručkom košta 419 evra.

U “Robinzon travelu” mogu da se nađu povoljni aranžmani za Zakintos. Za letovanje na ovom jonskom ostrvu sa avionskim prevozom treba platiti 349 evra, a sa autobuskim 229 evra. Polazak je 29. avgusta. Odmor u Nei Poriju od 25. avgusta košta 199 evra, a dvoje dece boravi besplatno.

– Ovog leta mnogi gledaju u pravcu Španije, a 26. avgusta tamo mogu i povoljno da otputuju – kaže Ljubiša Nešovanović iz “Robinzona”. – Aranžman na Kosta Bravi sa avionskim prevozom košta 499 evra. Skoro je sve rasprodato do kraja avgusta. Građani sada mogu da uplate samo pravi “last minit”, bez mnogo biranja, ili da odmor odlože za sam kraj leta.

Krf je tradicionalno popularno srpsko letovalište na kojem ima vrlo malo mesta do septembra. Međutim, povoljan aranžman može da se uplati za 27. avgust, jer smeštaj i autobuski prevoz koštaju 109 evra. Nije velika razlika u ceni ni ukoliko se putuje avionom, jer košta 195 evra. Naravno, za sve aranžmane koji su preostali u avgustu ograničen je broj soba i sve mogu da se prodaju u toku samo jednog dana, pa treba požuriti.

 
Share.

Leave A Reply

Close