Kompanija Luštica Divelopment, koja gradi novi turistički grad Luštica Bay na crnogorskoj obali, potpisala je ugovor sa renomiranim svjetskim luksuznim hotelskim brendom Čedi i upravljaće hotelom na spektakularnoj centralnoj poziciji šetališta “Luštica Bay” marine, s koje se pruža zadivljujući pogled na more, saopštili su.

Čedi je prvi od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru “Luštica Bay”-a, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura, koji će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica. U izgradnju hotela biće uloženo oko 25 miliona eura. Pripremni radovi na izgradnji hotela su već započeli, a očekuje se da će biti završen sredinom 2018.

„Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo potpisivanje ugovora sa GMH u vezi sa Čedijem. To je posebna prekretnica u razvoju našeg projekta. Čedi je savršen izbor za `Luštica Bay` zbog sinergije etike brenda obje kompanije. Ovaj sporazum potvrđuje našu posvećenost najvišem razvoju kvaliteta i čvrsto uspostavlja`Bay` na čelu luksuznih turističkih destinacija u regionu”, rekao je izvršni direktor Luštica Divelopmenta Daren Gibson.

Direktor i predsjednik Borda direktora GHM, u čijem je vlasništvu brend Čedi, Hans R. Dženi, istakao je da su oduševljeni što ulaze na crnogorsko tržište i nadograđuju već jaku vezu sa kompanijom Oraskom, u čijem je vlastništvu “Luštica Divelopment”.

“Čedi hoteli su takođe poznati po svojoj povezanosti sa istorijom, kulturom i tradicijom zajednica u kojima se nalaze i po svom poštovanju prema lokalnom okruženju, osobinama i vrijednostima koje su jasno prisutne u `Luštica Bay`-u“, kazao je Dženi.

Predsjednik “Oraskom Divelopment Holdinga” Samih Saviris je naglasio da hotel neće obezbijediti samo luksuzno iskustvo budućim gostima, već i stotine radnih mjesta tokom dvogodišnje izgradnje i visoko kvalitetne dugoročne poslove hotelskog poslovanja lokalnom stanovništvu.

Čedi hotel sa pet zvjezdica u “Luštica Bay”-u biće najveći hotel te kategorije u Bokokotorskom zalivu i imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom, te pratećim objektima.

Share.

Leave A Reply

Close