“Filmovi domaćih autora” naziv je off programa u kojem Mediteran Film Festival (MFF)predstavlja domaće snage filmske produkcije

To će učiniti i ovu godinu premijerama filmova “Petrin izbor”, “Rock’n roll ludost” i “Druga obitelj”, koji će biti prikazani prvi dan festivala,  24. kolovoza, priopćeno je iz MFF-a.

“Petrin izbor”, širokobriješkog redatelja Ivana Čolaka donosi priču o gimnazijalki koja se nađe u ‘slatkim mukama’ nakon što se zaljubi u prijatelja svoga brata. Uz srednjoškolske simpatije,  film govori o prijateljstvu i dvojbi koju donosi Petrin izbor.

“Rock’n roll ludost” novi je film Marija Ćužića, redatelja iz Čapljine sa stalnom adresom u Tokiu, kojeg je publika na MFF-u  imala priliku upoznati i ranije kroz njegove glazbene dokumentarce. I ovaj put Ćužićeva ‘Rock’n roll ludost’ vodi kroz mračna mjesta Tokijskog rock n’ roll podzemlja i govori o strasti jednog čovjeka i njegovoj posvećenosti glazbi.

“Druga obitelj”, film redatelja Zdenka Jurilja, prikazuje Udrugu fra. Mladen Hrkać, koja djeluju u BiH i Hrvatskoj, i koja pomaže obiteljima koje se nađu u bezizlaznoj situaciji, uzrokovanoj bolešću ili nesrećom. Ovo je narativna dokumentarna priča o stvarnosti koju javnost ne može vidjeti putem mainestream medija i nakupina politike, showbiza, sjaja novca ili ideoloških i nacionalnih sukoba.

Sedamnaesti Mediteran Film Festival bit će održan od 24. do 27. kolovoza u Širokom Brijegu.

 

(Izvor: FENA)

 
Share.

Leave A Reply

Close