Italijanske vlasti su odlučile da više ne tolerišu dosadne kupače koji “rezervišu” najbolja mesta na plaži peškirima ili ležaljkama, pa će takvo ponašanje ubuduće biti kažnjavano sa 200 eura.

Nema mnogo stvari koje na letovanju mogu da iznerviraju toliko kao dolazak na praznu plažu rano ujutru i suočavanje sa činjenicom da su idealna mesta već “preko noći” zatrpana peškirima onih koji vole da dugo spavaju, ali i da im sve bude po volji.

Operacija italijanskih vlasti “Bezbedno more” će tako biti proširena i na peškire, a prva akcija je sprovedena u Livornu proteklog vikenda.

Kako prenosi “La Republika” obalska straža je konfiskovala 37 stolica i ležaljki, tridesetak suncobrana i peškira, kao i nekoliko kupaćih kostima.

Istovremeno nadležni od Toskane do Sardinije naplaćuju kazne od 200 evra onima koji ne poštuju pravila pristojnog ponašanja.

“U pitanju je stara i uobičajena navika koja se pojavila kada su prvi veliki talasi turista stigli u Italiju posle Drugog svetskog rata”, navodi “La Republika”.

Ovakvo ponašanje nije izuzetak, pa ga možete videti i na Jadranu, kao i u Grčkoj.

Share.

Leave A Reply

Close