U organizaciji udruge mladih fra Marijan Šunjić i HKD „Napredak“ podružnica Novi Travnik predstavljamo vam kulturno ljeto iNoviraj! U programu kulturnog ljeta iNOVIraj Novotravničanima će imati priliku uživati u poetskom kolažu i projekciji filma te nedavno otvorenoj Gradskoj knjižnici darovati knjige.

U organizaciji udruge mladih fra Marijan Šunjić i HKD „Napredak“ podružnica Novi Travnik predstavljamo vam kulturno ljeto iNoviraj!

U programu kulturnog ljeta iNOVIraj Novotravničanima će imati priliku uživati u poetskom kolažu i projekciji filma te nedavno otvorenoj Gradskoj knjižnici darovati knjige kao doprinos u radu.

Ove godine u program kulturnog ljeta uvrštena su tri događaja:
– 12.8.2016. Poetski kolaž JEDNU TURU ZA KULTURU (20h, Gradska knjižnica )
– 13.8.2016. Akcija darivanja knjiga za Gradsku knjižnicu (12h, plato ispred Doma kulture)
– 14.8.2016. Prikazivanje filma „Kako je Ilija Ladin predavao njemački jezik“ (20h, Gradska knjižnica)

Udruga mladih fra Marijan Šunjić prvi je put prije dvije godine organizirala poetski kolaž ” Jednu turu za kulturu” u Novom Travniku a ove su ga godine izveli i u sklopu Dana kulture i zabave Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Ovog će puta u Gradskoj knjižnici Novi Travnik publika imati priliku zajedno sa izvođačima okrenuti još Jednu turu za kulturu i nasmijati se do suza uz izvođenje besmrtne poezije hrvatskih i svjestkih pjesnika i njihovih varijacija u turbo folk glazbi.

Čekaju vas kombinacije Jesenjinovog “Pisma majci “i Lukasovog vapaja “Ne slušaj majko”,a sigurno vrijedi poslušati i Arsenove “Nježne godine” uz Kemalovu “Tek tek”. Nastupaju: Ana Šapina, Matea Franjić, Željka Čorić, Monika Mlakić, Darko Kostić, Marko Lešić, Borislav Alilović i Karlo Glogoški.

 

Akcija darivanja knjiga Gradskoj knjižnici u Novom Travniku

13.8.2016. na platou ispred Doma kulture svaki Novotravničanin imat će priliku darovati jednu knjigu Gradskoj knjižnici. S početkom u 12h održat će se akcija darivanja knjiga kako bi svi sadašnji i budući članovi knjižnice imali mogućnost opustiti se uz čitanje mnogih svjetskih naslova i pisaca. Ne dozvolite da vam knjige skupljaju prašinu u stanu, već budite jedni od onih koji će napuniti police naše knjižnice.

14.8.2016. donosimo vam pravu malu poslasticu, kratki igrani film autora Mire Petrovića u režiji mladog bosansko-hercegovačkog redatelja Segora Hadžagića, snimljen je krajem 2009. godine, a široj publici se predstavljen na 16. Sarajevo Film Festivalu u okviru festivalskog programa BH film.

Okosnicu priče ovog kratkog igranog filma čini zanimljiva biografija poznatog i za života nedovoljno priznatog bosansko-hercegovačkog pjesnika Ilije Ladina, odnosno anegdotalni fragmenti iz njegovog života koji se odnose na period kada je kao profesor njemačkog jezika radio u jednoj bosanskoj provinciji.

Naime, Ladin je, kao student francuskog jezika, došao u jednu osnovnu školu predavati njemački, i u toj nastavi, gdje je i on zajedno s učenicima učio njemački jezik, silom prilika uveo nove pedagoške metode kojima su djeca bila oduševljena, naveli su organizatori u priopćenju./dnevnik.ba/

Share.

Leave A Reply

Close